Ton sur ton : de monochrome look

Ton sur ton is een monochrome look; één kleur van top tot teen. De kleuren van een ton sur ton outfit liggen heel dicht bij elkaar. De outfit straalt kalme rust en ingetogen luxe uit. 
Een ton sur ton outfit is in neutrale, basis en accentkleuren te realiseren. Iedere ton sur ton combinatie per kleursoort heeft z'n eigen uitstraling. 
De outfit kan in een en dezelfde stofsoort maar is spannender en levendiger te maken door ton sur ton te mixen en matchen met verschillende stoffen en texturen. 
En wil je de monochrome look toch een kleurige twist geven, voeg dan een accessoire als contrasterende blikvanger toe!

Balans en samenhang

Ton sur ton kleuren zijn dezelfde kleuren in een verschillende tint en worden dan ook monochrome kleuren genoemd. Hoewel een monochrome outfit letterlijk een outfit is waarbij je van top tot teen in dezelfde kleur in dezelfde tint gekleed gaat. Ton sur ton betekent het dragen van meerdere tinten, varierend van licht tot donker, van één kleur in een outfit. De look is alles behalve saai en eentonig en creëert balans en samenhang in de uitstraling. 

How to create

Een ton sur ton outfit is niet moeilijk samen te stellen, is één van de eenvoudigste manieren voor een rustige, elegante uitstraling en raakt nooit uit de mode. Kies een kleur uit je kleurpalet en zorg voor van-top-tot-teen kleding in lichtere en donkerdere tinten van deze kleur. Bepaal van te voren waar je aandacht naar toe wil brengen en draag daar de lichtere variant van de kleur. En nog een leuk weetje, in een ton sur ton outfit lijk je langer en slanker.

Neutraal, basis of accent

Een combinatie met neutrals is de meest classy en altijd goed. Krachtig kleur bekennen doe je met een ton sur ton outfit in een sterke basiskleur, minder kalm en tijdloos als de neutrals maar nog steeds ingetogen en stijlvol. Ton sur ton in accentkleuren is by far het meest hip, trendy en gedurfd. Vergeet niet je accessoires mee te nemen in de juiste kleur! Ook je monochrome outfit is door de keus voor de kleursoort bij iedere situatie en gelegenheid op maat te maken. 

Mixen en matchen met stoffen en texturen

Varieer met stoffen en texturen in je outfit in één kleur. Het combineren van verschillende materialen geeft meer dimensie, expressie en beweging aan de ton sur ton look. De kleur is de verbindende factor en de texturen maken de outfit interessant. Glans met mat, grof met fijn, soepel met stevig, zo kun je de ton sur ton look helemaal naar je hand zetten en altijd passend maken binnen je eigen stijlpersoonlijkheid, alles is mogelijk.

Contrasterende blikvanger

Is de monochrome look jou iets te veel van het goede? Als je het leuk vindt om je ton sur ton outfit net een beetje meer spicy te maken met een kleurig accent, is het natuurlijk niet verboden om een accessoire toe te voegen als contrasterende blikvanger. De accessoire geeft een twist aan de classy uitstraling en geeft gelegenheid om meer eigenheid te tonen. Voel je vrij om met een contrast in de all-over look een subtiel verschil aan te brengen en het plaatje iets minder perfect te maken!

Nu jij nog?!

Aan de slag met kleur?

Valt jouw oog op een outfit in een basiskleur maar wil je graag weten welke sterke kleur jou goed in de verf zet? Met een kleurenanalyse bekijken we je beste neutrals, basis én accentkleuren. Een kleurrijk advies, passend en op maat bij jou!
  • Inzicht in jouw kleuren en het effect van kleur op jouw uitstraling
  • Krachtige en energieke uitstraling
  • Persoonlijke kleurenwaaier en hand-out
Beken kleur

Advies voor jouw figuur

Wil je weten waar de lichtere variant van de kleursoort op jouw figuur het beste kan? Verdiep je dan in een kledingadvies. Vraag je je af of je classy of stoer wilt stylen? Een kledingstijladvies geeft antwoord op je vragen. Een persoonlijk advies, passend en op maat bij jou!
  • Inzicht in het effect van kleding op jouw lichaamsvorm
  • Gericht en effectief shoppen
  • Kledinggids op maat
Ontdek je figuur

Online kledingadvies

Snel en eenvoudig informatie ontvangen over geschikte kleding voor jouw figuur? Met een online kledingadvies ben je in een oogwenk op de hoogte van alle tips en tricks voor het accentueren en camoufleren van jouw figuur.
  • Snel en eenvoudig inzicht in de do's en don'ts bij jouw lichaamsvorm
  • Wegwijs in de wereld van pasvorm en model
  • Online persoonlijk kledingadvies
Snel figuuradvies

Meer kleurrijke adviezen?