Belangrijke kledingregels voor het O-figuur

Stijlvolle aandachtstrekkers

Ieder lichaam is anders en dat realiseren vrouwen zich maar al te goed. Maar voor iedereen is er een geschikte look en stijl die past bij een persoonlijkheid en lichaamsvorm. Passende outfits voor jouw figuurtype kunnen je erbij helpen om jouw zelfvertrouwen en comfort te vergroten. Voor jouw O-figuur (ook wel appelfiguur genoemd) is de geheime formule: vorm en flair toevoegen aan je boven- en onderlijf. Er fabulous uitzien was nog nooit zo simpel! 

De gouden kledingregel voor het O-figuur

Weelderige rondingen stijlen

Over het O-figuur
Kenmerken
  • Volle romp, meeste volume op buik en taille
  • Slanke heupen, slanke armen, slanke benen
  • Goed gevuld decolleté en weelderige rondingen

Stijlvol en sexy

Het meeste gewicht van de appelfiguren zit in het bovenlichaam, en de meesten hebben dan ook volle ronde borsten. Een goed passende beha is prioriteit nummer één. Je zult zien dat je bovenlichaam meteen slanker en langer lijkt. Ook open halslijnen als een V-hals en waterval geven 'lucht' aan het vollere bovenlichaam. Belangrijk is om soepele luchtige stoffen te dragen die losjes aansluiten, liefst in een donkere matte stof of een printje die lekker verhullend werken op je buikje. 

Slank en sierlijk

Bij jouw figuur kun je uitpakken aan de onderkant van je lichaam; bijzonderheden, details, print... Slank gesneden of flared broeken en rokken staan slank en sierlijk. Kies je rokken en jurken in ieder geval op of over de knie en niet te kort, dat maakt je lichaam optisch topzwaar. Nog een belangrijk weetje, draag je broeken en rokken niet te strak in het middel, anders krijg je last van het 'muffin top' effect... Bij de styling kun je altijd vertrouwen op je fraaie decolleté, je sierlijke armen en slanke benen!

Vrouwelijk en weelderig

Vele vrouwen met een O-figuur zien hun vollere buik als probleemzone en willen deze graag een beetje verbloemen. Verbloemen is alleen echt wat anders dan verstoppen. Deze rondingen symboliseren jouw vrouwelijkheid net zo goed als je weelderige boezem en horen er nu eenmaal bij, wanneer je een vrouwelijk figuur hebt. Met een passende outfit tover je een vrouwelijk silhouet, waarbij je gebruik maakt van stijlvolle aandachtstrekkers en jouw buikje slim en eenvoudig wordt verbloemd.

Fabulous look

Net als bij alle figuurtypes geldt: breng de aandacht naar jouw mooiste delen. Gebruik sieraden als een kleurrijke ketting of expressieve oorbellen als stijlvolle en creatieve aandachtstrekker. Met bijzonder uitgesneden halslijnen wordt je weelderige decolleté een elegante eyecatcher! Met armbanden, opvallende horloges of bijzondere mouwvormen benadruk je jouw sierlijke polsen. Trompetmouwen vallen mooi om jouw onderarmen en ogen vrouwelijk en charmant.

Oprah Winfrey, Octavia Spencer en Queen Latifah

Bekende vrouwen met het O-figuur