Even voorstellen

Ik ben Hellen van Buuren en eigenaar van Four Seasons in Kleur en Stijl. Ik voel mij in mijn element met het mooiste vak ter wereld: mensen laten zien waar hun natuurlijke schoonheid en kracht zit. Hiervoor heb ik met veel plezier opleidingen gevolgd en afgerond op het gebied van kleur, kleding, kapsel, make-up en garderobeplanning.

Hellen in een notendop

inspireren, motiveren en adviseren

aandacht, respect en luisteren

professionaliteit , creativiteit en kwaliteit

passie, plezier en enthousiasme

zelfbeeld, zelfvertrouwen en zichtbaarheid

kleur, kleding én mensen

authentiek, puur en eigen

persoonlijk, toegankelijk en empathie

verrassend, sprankelend en positief

Passie voor mijn vak

Weten waar je natuurlijke schoonheid ligt en uiting geven aan de authenticiteit van jou als persoon staat centraal. Dat is ook het allermooiste aan mijn vak; jou laten zien hoe je uniek jezelf blijft en tegelijkertijd eigenheid bereikt op het gebied van kleur en kleding, helemaal in lijn met jouw persoonlijkheid.

Uiting geven aan je eigenheid is op zoek gaan naar wie jij bent als persoon, of het nu gaat om kleurbalans, lichaamsbouw of persoonlijkheid. Optimaal tot je recht komen en volledig zichtbaar zijn vat dit allemaal samen. Daar ligt ook mijn kracht. Ik daag je uit om creatief om te gaan met kleur, kleding en stijl. Dus niet meer vasthouden aan gewoonte, veiligheid en comfort, maar experimenteren en de inspirerende ontdekkingstocht aangaan naar jouw authenticiteit.

Een stukje privé

Naast imagoconsulente ben ik al meer dan 30 jaar de vrouw van Mark, ben ik de moeder van 6 eigenzinnige kinderen en inmiddels de oma van 7 prachtige kleinkinderen. Bewust gebruik maken van natuurlijke schoonheid en kracht is verweven in de lifestyle van mijn gezin, sterker nog, van mijn familie (50+ man, echt waar(!). Zelfs nieuwkomers in de familie komen niet weg zonder te weten welke kleuren hen flatteren. Het resultaat uit zich dan ook in een bonte verzameling sprankelende mensen en kleurrijke familiefoto’s.

Opleidingen en specialisaties

 • 2008
  Opleiding tot Kleurconsulent
  Bij Harmony in Colours ben ik opgeleid tot professioneel kleurconsulent. Daardoor ben ik in staat om een passend kleuradvies te geven. Met juist kleurgebruik benadruk ik natuurlijke schoonheid door harmonie aan te brengen in de kleurbalans van het uiterlijk en de kleding. Ik leer mijn klanten gebruik maken van de kracht van kleur, of beter gezegd van de kracht van de kleurbalans van het eigen uiterlijk.
 • 2009
  Opleiding tot Personal Stylist
  Bij HiStyle ben ik opgeleid tot personal stylist. Hierdoor kan ik gedegen en professioneel stylingadvies geven. Ik weet welke figuurtypes er zijn en aan de hand daarvan leer ik mijn klanten hun pluspunten optimaal te accentueren en aandachtspunten te camoufleren. Ik geef advies voor kleding passend bij ieders unieke lichaamsvorm en een garderobe passend bij persoonlijke smaak en stijl. Tevens deel ik tips hoe je mix&match combinaties maakt, welke basiskleding niet in de garderobe mag ontbreken en hoe je jouw outfits kunt finetunen met eyecatchers en accessoires. Met deze opleiding op zak ben ik tevens in staat om als personal shopper op stap te gaan!
 • 2010
  Opleiding tot Garderobeplanner
  Bij Image Masters heb ik de opleiding Garderobeplanning gevolgd. Hier heb ik meer geleerd over de basisprincipes van garderobeplanning. Zodoende leer ik mijn klanten hoe ze een evenwichtige garderobe kunnen opbouwen, een kledingkast efficiënt inrichten en kleding multifunctioneel gebruiken.
 • 2013
  Specialisatie herenstyling
  Bij HiStyle heb ik mij gespecialiseerd in herenstyling, waardoor ik scherp advies kan geven aan mannen. Ik adviseer heren op het gebied van een goede pasvorm met de juiste proporties en stijlvol combineren. Ik leer mijn klanten bewust en deskundig bouwen aan identiteit en imago.
 • 2019
  Kleding als Taal: erkend stijlcategorieënexpert
  Bij Kleding als taal heb ik geleerd om je eigen kledingtaal te spreken: door je bewust te worden van wie je bent, wat je uit wilt stralen en hoe je dat zichtbaar maakt in je kleding. Nu help ik klanten om hun unieke persoonlijke kwaliteiten zichtbaar te maken en inzicht te geven in hun kleding als taal. Het resultaat? Mijn klanten brengen hun boodschap helder over, waarbij ze volledig zichzelf zijn én er prachtig uitzien. Bovendien sluiten de adviezen zoveel mogelijk aan bij de garderobe en de favoriete kledingstijl, en ontvangt iedere klant tips en inspiratie voor de persoonlijke stijlontwikkeling voor zichtbaar succes.
 • 2019
  Verdiepingscursus visagie
  Tijdens de Verdiepingscursus visagie bij Harmony in Colours heb ik alle technieken eigen gemaakt om een klassieke basismake-up aan te brengen. Ook bij deze opleiding is het versterken van de uitstraling met de juiste kleurkeuze en het accentueren/camoufleren het uitgangspunt. Een goede basismake-up is van toegevoegde waarde en een extra kleuraccent bij een eigentijds en verzorgd uiterlijk.
 • 2019
  Styleboost Advies Image Professionals
  Bij Haircademy heb ik de opleiding Styleboost Advies Image Professionals gevolgd. Ik heb meer geleerd over kapsels en gezichtsvormen. Met deze nieuw opgedane kennis adviseer ik mijn klanten welke kapsels hen staan, passend bij hun gezichtsvorm én persoonlijkheid.

Diploma's en certificaten

Ontdek wat anderen van mij vinden of laat zelf een reactie achter

Blogs en artikelen