Belangrijke kledingregels voor het V-figuur

Atletische schoonheid

Ieder figuur is anders en mooi op haar eigen manier, maar het kan zijn dat jij je atletische V-figuur (ook wel omgekeerde driehoek genoemd) door je brede schouders ietwat aan de mannelijke kant vindt en graag wat meer vrouwelijke rondingen zou willen.
Om meer balans in het lichaam te creëren is het voor het atletische type belangrijk om de schouders minder breed te laten lijken, en vooral accent op de benen of vrouwelijkheid te leggen.
Dus voor alle stoere dames onder ons: met de juiste kledingstukken kun je jouw silhouet in een handomdraai in balans brengen en de aandacht naar de mooiste delen van je lichaam brengen.

De gouden kledingregel voor het V-figuur

Vrouwelijke touch aan sportieve kracht

Over het V-figuur
  • Brede schouders en smalle heupen
  • Geen taille
  • Slanke benen
  • Veel rechte lijnen in het figuur, met weinig rondingen

Slank, strak en sexy

Brede schouders in combinatie met smalle heupen en slanke benen is kenmerkend voor het V-figuur. Veel vrouwen zijn jaloers op de atletisch gebouwde dames. Ze zijn namelijk slank en strak gebouwd maar ook deze vrouwen kunnen niet elk kledingstuk aan. Vrouwen met een V-figuur kunnen hun brede schouders en rechte romp juist als een probleemzone ervaren. Deze ‘probleemzone’ kan echter prima verbloemd worden door het accent op het onderlichaam te leggen. 

Sportief en stoer

Een stoere vrouwelijke stijl staat erg goed. Beter geen sportieve mannelijke kledingstijl tenzij je graag een androgyne kledingstijl wilt. Breng ook dan een vrouwelijke touch aan met sexy make-up, sieraden of kapsel. Een boyfriend jeans in combinatie met een simpel overhemd en dames brogues geeft een chique stoere uitstraling. Een sneaker maakt het geheel meer casual. De klassieke blazer is een absolute musthave. 

Subtiel en smaakvol

De focus is op eenvoudige wijze naar de heupen en benen te brengen. Een manier om dit te doen is met opvallende broeken en rokken. Wijder uitlopende modellen, bijzondere stoffen, pasvorm of details, kleurrijke print, niets is teveel. Een vrolijke optie is een ballonrok maar een tulprok is als elegante versie natuurlijk ook mogelijk. Tops  zijn het best eenvoudig en rustig, de V-hals is de meest geschikte halslijn voor het V-figuur. Met de juiste outfit geef je een vrouwelijke touch aan je look!

Excentriek en extravagant

Het V-figuur kan uitstekend asymmetrische pasvormen dragen! One-shoulder-tops zijn uiterst geschikt als eyecatcher omdat de focus op de excentrieke pasvorm komt te liggen, die prachtig aansluit bij de rechte vormen van het figuurtype. Iets extravaganter zijn lange jurken met een open been: dynamisch en dramatisch met een stijlvolle blik op je slanke benen. Investeer in fabulous schoenen die onweerstaanbare aandachtstrekkers zijn.

Cameron Diaz, Angelina Jolie en Charlize Theron

Bekende vrouwen met het V-figuur