Belangrijke kledingregels voor het hart-figuur

Delicaat decolleté

Een hart-figuur (ook wel aardbei of bokaal genoemd) met een volle boezem geldt als het toonbeeld van vrouwelijkheid. Waar de ene vrouw van droomt, is het voor de ander eerder een uitdaging. Je wilt natuurlijk niet meteen alle aandacht vestigen op je decolleté. Verbloemen of de bloemetjes buiten zetten?
Met praktische do's en don'ts maak je de alledaagse styling makkelijk, zodat je voortaan alleen een outfit draagt die je als gegoten zit. Wees trots op je lichaam en presenteer je vrouwelijke schoonheid met zelfvertrouwen!
 

De gouden kledingregel voor het hart-figuur

Weelderige eenvoud

Over het hart-figuur
  • Ronde, brede schouders
  • Volle boezem
  • Rechte heupen en slanke benen
  • Voller en ronder aan de bovenkant, slanker en rechter aan de onderkant

Ingewikkeld?!

Een hart-figuur (ook wel aardbei of bokaal genoemd) is vaak wat voller aan de bovenkant, met brede schouders en een volle boezem. Het onderlichaam is rechter en slanker van vorm, met rechte heupen en slanke benen. Een wikkeljurk is een fantastische jurk met een elegante, flatterende pasvorm voor jouw figuur. Het combineert een V-hals, subtiele taille en licht uitlopende zoom tot een favoriet item in jouw garderobe.

Halszaak

Met een hart-figuur kun je gerust uitpakken met je halslijnen! UItgesneden halslijnen geven een delicaat vrouwelijk decolleté. De V-hals is heel geschikt maar ook meer bijzondere halslijnen als een vierkante hals, een U-vorm of een hartvormige hals zijn uiterst vrouwelijke en sexy halslijnen. Ook een strapless halslijn kan een fraaie optie zijn die je mooie, brede schouders en volle borsten een glamoureuze uitstraling geeft.

Spotlight

What to wear als je een hart-figuur hebt? Keep it simple is de regel voor je tops: eenvoud, effen, glad en mat. Draag broeken en rokken die je slankere onderlichaam in de spotlights zetten. Opvallen mág; met kleur, patroon, print, details, apart model. Een chino is een perfecte broek voor jou! En laat je taille zien met slank aansluitende en licht getailleerde kleding. Vormloze, wijdvallende kleding is een absolute misser voor vrouwen met een grotere cupmaat.

Pluspunt

Jij mag je volle boezem zeker als pluspunt zien en je vrouwelijke figuur welbewust kleden. Een goed passende en ondersteunende beha is dan ook een must have voor iedereen met het hart-figuur. Een goede bh lift en ondersteunt de boezem en creëert een delicaat decolleté, een pittiger uitstraling en een slanker silhouet. 
De omvangsmaat, de cupmaat en de breedte van de bh-bandjes moeten optimaal bij je lichaam passen. Verbloemen of de bloemetjes buiten zetten? Met de juiste stylingtips is aan jou de keus en tover je een prachtig figuur te voorschijn!

Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones en Elisabeth Moss

Bekende vrouwen met het hart-figuur