Modetips voor beauty's met curves

Voor vrouwen met een maatje meer heeft de modewereld de plussize collectie. De term plus size betekent in het Nederlands gewoon ‘ een grote maat’ en geldt voor kleding vanaf maat 42. Wist je dat 40 procent van de Nederlandse dames maat 42 of groter draagt? Hoewel er steeds meer merken een grotere maat in hun collectie voeren, is het als je het zo bekijkt maar raar dat er zo weinig winkels een collectie met grotere maten in hun assortiment hebben. Een maatje meer betekent namelijk niet dat je er niet leuk uit kunt of wilt zien. Je bent elke dag de moeite waard om het mooiste van jezelf te omarmen en elke dag met de wow-factor door het leven te gaan. Leer dik in orde te zijn met je lichaam, je maat, je omvang, je vormen. Bekijk kleding op een technische manier, los van de maatvoering; werkt het voor je of werkt het tegen je? Je bent zoveel meer dan het maatlabel in je nek. Met vreugde vrouw zijn, trots op wie je bent, blij met jezelf. En laat je outfit daar de spiegel van zijn!

Wrap your dress

Een wikkeljurk past bij iedere vrouw en is een echte musthave voor in je garderobe. De jurk voegt zich naar de contouren van je lichaam. Een veelzijdige en flatterende jurk, ideaal voor een vrouw met veel rondingen. Mix en match jouw wikkeljurk met verschillende sieraden en accessoires en creëer zo elke keer een andere fashionable look. 

De kleermaker is je beste vriend

Als de confectie je niet kan helpen, is de kleermaker je beste vriend. Ook kan het vermaken van een bestaand kledingstuk de oplossing zijn. Investeren in maatkleding is meer dan de moeite waard. Kleding die lekker zit, goed staat en mooi past, zul je vaak en veel dragen.  En omdat het als gegoten zit, heb je meer zelfvertrouwen, en dat straal je uit!

 

Accentueren is camoufleren

Zet je pluspunten in de spotlights! Een bredere riem accentueert je taille en zorgt voor een prachtig silhouet. Bredere heupen? Een off-shoulder verlegt de aandacht naar je fabulous schouders. Volle boezem? Draag een V-hals die voor meer gebalanceerde rondingen zorgt. Stevige armen? Een 3/4 mouw highlight je elegante onderarmen. Accentueren van het een is camoufleren van het ander. Zo simpel is dat.

Colourful curves

Wat de reden van het maatje meer ook is, vandaag is ook een mooie dag om blij met jezelf te zijn. Vier je curves in een passende look! Plus size vrouwen verschuilen zich vaak achter wijde, onopvallende kleding in saaie kleuren. Het is dik in orde om je hip en trendy te kleden. Colourful curves werken als een statement bij een vollere vrouw; op en top vrouw, kleurrijk en zelfbewust: elke dag mooi met een maatje meer!

 

Maat en materialen

Wat je maat ook mag zijn, zorg ervoor dat je kleding niet te strak is, maar ook niet veel te wijd. Te wijd en te strak leggen allebei onnodig gewicht in de schaal. Soepele stoffen die slank en losjes langs je lichaam vallen zijn het mooist. Niet je maat maar de vorm van je lichaam bepaalt wat bij je past. Simpele en soepele stretchmaterialen die je figuur en rondingen als het ware 'omarmen' zijn jouw beste maatje.

Happy en sexy

Iedere vrouw verdient lingerie dat haar lichaam complimenteert. Geef je vrouwelijke en sexy curves de aandacht die ze verdienen. Bezuinig niet op je ondergoed want lingerie is de basis van een goed uiterlijk. Een goede bh lift en ondersteunt de boezem en geeft een pittiger uitstraling en een slanker silhouet. Zorg dat lingerie niet te strak zit en knelt, glad aansluiten doet slanker lijken. 

Een accessoire past altijd

Hoera, een accessoire past altijd, wat je kledingmaat ook is. Met een goede accessoire versterk je je uitstraling en maak je van een eenvoudige ouffit snel iets bijzonders. Een oorbel of halsketting brengt de focus altijd naar jouw gezicht, naar jouw persoonlijkheid. En jijzelf bent altijd de beste troef die je in handen hebt!