Belangrijke kledingregels voor het H-figuur

Gebruik je natuurlijke balans

Elk vrouwelijk figuur is uniek en heeft haar mooie kanten. Het H-figuurtype is van nature in balans; de schouders en heupen zijn ongeveer even breed. Je hebt een heel makkelijk figuur om te kleden. Het maakt niet uit of je de rechte lijnen van je figuur meer wilt volgen of dat je toch meer rondingen wilt creëren. Met de juiste kledingstukken kun je jezelf perfect kleden!

De gouden kledingregel voor het H-figuur

Simpel en eenvoudig

Over het H-figuur
Kenmerken
  • Schouders en heupen zijn gelijk
  • Weinig tot geen taille aanwezig
  • Lichaamslijn is overwegend met rechte lijnen

Simpele look

Je kunt ervoor kiezen om de rechte lijnen van het figuur te volgen en met een eenvoudige look je sportieve lichaamsvorm optimaal te benadrukken. Een handige manier om aan te sluiten bij de rechte lijnen van het figuur is door gebruik maken van een recht model broek, rok of jurk met een losjes aansluitende maar lichaamsvolgende pasvorm. Ook stofsoorten die wat stugger en stijver zijn en daardoor recht vallen zijn geschikt. 

Zwierige flair

Je kunt ook de suggestie van taille en rondingen aanbrengen door kleding met meer zwierigheid te gebruiken. Met de juiste kleding geef je je silhouet meer vrouwelijke vormen. Spelen met vormen is een leuke manier om meer ronding aan te brengen: combineren van wijd met strak. Strak van boven, wijd van onder en andersom. Licht getailleerde kleding, een onopvallende ceintuur en stofplooien zijn ook een eenvoudige manier om meer curves te creëren.

Alles kan en mag

Van alle figuurtypes ben je de enige bij wie vrijwel alle modellen broeken en rokken goed staan. Je hoeft nergens op te letten en kan dragen waar je zin in hebt. Rechte lijnen, ronde vormen, zolang je de natuurlijke balans volgt is alles oké! Het voordeel van je figuur is dat je bijna overal het accent kunt leggen. De focus kun je wel het beste op het gebied boven of onder taille leggen. 

Ditjes en datjes

Met kleine tips en trucks bereik je een extra vrouwelijke touch. Tops met driekwart of opgerolde mouwen of een smalle, onopvallende ceintuur maken subtiel een taille. Kleding met print, details en accenten doorbreken het rechte van je figuur. Stofplooien (wikkeltops en -jurken) en figuurnaden vormen geronde lijnen en zorgen voor een vrouwelijke verschijning. Met een paar handige weetjes stel je zo een ideale outfit samen!

Gwyneth Paltrow, Keira Knightley en Natalie Portman

Bekende vrouwen met het H-figuur