Herfsttype: warm, mat, donker

Een kleurenanalyse is niet gebaseerd op ‘onderbuikgevoel’ , maar voert terug op een harmonieleer, waarbij voor elke pigmentatie een optimaal kleurenpalet is samengesteld.
Er zijn vier kleurenpaletten die genoemd zijn naar de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter.
De vier seizoenstypen zijn gebaseerd op de opbouw van je pigment en de kleurbalans van je uiterlijk.
Benadruk je natuurlijk schoonheid met juist kleurgebruik door harmonie aan te brengen in de kleurbalans van je uiterlijk en je kleding.
De kleuren die je van nature hebt, zijn altijd mooie kleuren voor kleding, accessoires en make-up.
 

Het herfsttype is een warm kleurtype.

Bij ieder herfsttype zijn 3 kenmerken in de kleurbalans van het uiterlijk zichtbaar:

  • warm
  • mat
  • donker

Warm herfsttype

BIj het warme herfsttype staan de warme kenmerken in het uiterlijk het meest op de voorgrond en staan de warme, aardse herfstkleuren het meest fraai. De algehele look is warm, vol en goudig.

Mat herfsttype

BIj het matte herfsttype staan de gedempte kenmerken in het uiterlijk het meest op de voorgrond en staan de gematteerde herfstkleuren het meest fraai. De algehele look is vrij zacht, mistig en niet uitgesproken warm.

Donker herfsttype

BIj het donker herfsttype staan de diepe kenmerken in het uiterlijk het meest op de voorgrond en staan de diepe en donkere herfstkleuren het meest fraai. De algehele look is rijk, krachtig en intens.

Neutrale kleuren, basiskleuren en accentkleuren

Neutrale kleuren zijn de basis van je garderobe: goudbruin, brons, cognac, roestbruin, baksteenrood, midden warm grijs (greige), petrol, mosterd en olijfgroen.
Je kunt ze altijd en overal dragen en zijn uitstekend te combineren met basis- en accentkleuren.

Basiskleuren zijn de gele, rode, blauwe, groene en violette kleuren van het kleurpalet: okergeel, geelgroen, mosgroen, oranje, oranjerood, terracotta, mauvepaars, azuurblauw, petrol.
Accentkleuren zijn basiskleuren in een opvallende tint: goudgeel, amber, lavendel paars, turkoois, aquablauw, perzik, koraalrood, tomaatrood, grasgroen, smaragdgroen en jadegroen.
De algehele uitstraling van een outfit alleen in accentkleuren is informeel. 

Alle kleurcombinaties zijn mogelijk: neutrale kleuren zijn te combineren met basis- en accentkleuren maar ook basis- en accentkleuren passen uitstekend bij elkaar. Vanzelfsprekend is een outfit ook mogelijk in alleen neutrale óf basis- óf accentkleuren. 
Voor elke gelegenheid en gewenste uitstraling zijn er mogelijkheden voor het combineren tot een complete outfit.