Zomertype: koel, gedempt, licht

Over de kleurkarakteristieken van het zomertype

Een kleurenanalyse is niet gebaseerd op ‘onderbuikgevoel’ , maar voert terug op een harmonieleer, waarbij voor elke pigmentatie een optimaal kleurenpalet is samengesteld.
Er zijn vier kleurenpaletten die genoemd zijn naar de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter.
De vier seizoenstypen zijn gebaseerd op de opbouw van je pigment en de kleurbalans van je uiterlijk.
Benadruk je natuurlijk schoonheid met juist kleurgebruik door harmonie aan te brengen in de kleurbalans van je uiterlijk en je kleding.
De kleuren die je van nature hebt, zijn altijd mooie kleuren voor kleding, accessoires en make-up.

Het zomertype is een koel kleurtype.

Bij ieder zomertype zijn 3 kenmerken in de kleurbalans van het uiterlijk zichtbaar:

  • koel
  • gedempt
  • licht

Koel zomertype

BIj het koele zomertype staan de koele kenmerken in het uiterlijk het meest op de voorgrond en staan de koele medium zomerkleuren het meest fraai. De algehele look is fris, matzacht en delicaat.

Gedempt zomertype

BIj het gedempte zomertype staan de matte kenmerken in het uiterlijk het meest op de voorgrond en staan de matzachte zomerkleuren het meest fraai. De algehele look is vrij zacht, mistig en 'afgewassen'.

Licht zomertype

BIj het lichte zomertype staan de lichte, tere kenmerken in het uiterlijk het meest op de voorgrond en staan de lichte, pastel zomerkleuren het meest fraai. De algehele look is zacht, teer en lieflijk.

Neutrale kleuren, basiskleuren en accentkleuren

Neutrale kleuren zijn de basis van je garderobe: midden grijs, blauwgrijs, donker chocoladebruin, grijsbruin, jeansblauw en midden marineblauw.
Je kunt ze altijd en overal dragen en zijn uitstekend te combineren met basis- en accentkleuren.

Basiskleuren zijn de gele, rode, blauwe, groene en violette kleuren van het kleurpalet: zacht geel, oud roze, watermeloen, lavendel, grijsgroen, blauwgroen, alle koele licht tot medium blauwtinten.

Accentkleuren zijn basiskleuren in een opvallende tint: citroengeel, rozerood, jadegroen en uitgesproken pastel kleuren. De algehele uitstraling van een outfit alleen in accentkleuren is informeel. 

Alle kleurcombinaties zijn mogelijk: neutrale kleuren zijn te combineren met basis- en accentkleuren maar ook basis- en accentkleuren passen uitstekend bij elkaar. Vanzelfsprekend is een outfit ook mogelijk in alleen neutrale óf basis- óf accentkleuren. 
Voor elke gelegenheid en gewenste uitstraling zijn er mogelijkheden voor het combineren tot een complete outfit.