Wintertype: koel, helder, donker

Over de kleurkarakteristieken van het wintertype

Een kleurenanalyse is niet gebaseerd op ‘onderbuikgevoel’ , maar voert terug op een harmonieleer, waarbij voor elke pigmentatie een optimaal kleurenpalet is samengesteld.
Er zijn vier kleurenpaletten die genoemd zijn naar de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter.
De vier seizoenstypen zijn gebaseerd op de opbouw van je pigment en de kleurbalans van je uiterlijk.
Benadruk je natuurlijk schoonheid met juist kleurgebruik door harmonie aan te brengen in de kleurbalans van je uiterlijk en je kleding.
De kleuren die je van nature hebt, zijn altijd mooie kleuren voor kleding, accessoires en make-up.
 

Het wintertype is een koel kleurtype.

Bij ieder wintertype zijn 3 kenmerken in de kleurbalans van het uiterlijk zichtbaar:

  • koel
  • helder
  • diep/donker

Koel wintertype

BIj het koele wintertype staan de koele kenmerken in het uiterlijk het meest op de voorgrond en staan de koele, medium winterkleuren het meest fraai. De algehele look is fris, krachtig en uitgesproken.

Helder wintertype

Bij het heldere wintertype staan de heldere kenmerken in het uiterlijk het meest op de voorgrond en staan de heldere, felle winterkleuren het meest fraai. De algehele look is transparant, levendig en krachtig. 

Diep wintertype

BIj het diepe wintertype staan de diepdonkere kenmerken in het uiterlijk het meest op de voorgrond en staan de midden tot donkere winterkleuren het meest fraai. De algehele look is intens, krachtig en diepdonker.

Neutrale kleuren, basiskleuren en accentkleuren

Neutrale kleuren zijn de basis van je garderobe: donker grijsbruin, dieppaars/ aubergine, donker dennengroen en donker marineblauw. Grijstinten van midden tot donker antraciet. Donkergrijs/groen/blauw/bruin is beter dan zwart.
Je kunt ze altijd en overal dragen en zijn uitstekend te combineren met basis- en accentkleuren.

Basiskleuren zijn de gele, rode, blauwe, groene en violette kleuren van het kleurpalet: kers, fuchsia, braam, pruim, blauwgroen, alle koele blauwtinten.

Accentkleuren zijn basiskleuren in een opvallende tint: ijstinten (wit met een vleugje kleur) en uitgesproken felle kleuren. De algehele uitstraling van een outfit alleen in accentkleuren is informeel. 

Alle kleurcombinaties zijn mogelijk: neutrale kleuren zijn te combineren met basis- en accentkleuren maar ook basis- en accentkleuren passen uitstekend bij elkaar. Vanzelfsprekend is een outfit ook mogelijk in alleen neutrale óf basis- óf accentkleuren. 
Voor elke gelegenheid en gewenste uitstraling zijn er mogelijkheden voor het combineren tot een complete outfit.