Heb je een beetje een buikje?

Handige tips en trics

Onzeker over je buikje?

Veel vrouwen hebben een buikje. Natuurlijk hoef je je daar niet voor te schamen, maar toch maakt het veel vrouwen in meerdere of mindere mate onzeker. Ik krijg namelijk vaak de vraag hoe je je buikje kan verbergen. In deze blog geef ik je de belangrijkste tips en trics mee. Verwacht geen wonderen. Je buikje gaat hier niet weg van, maar door de juiste kleding te dragen kan je een hoop camoufleren!

Lingerie

Lingerie is de basis van een goed uiterlijk. Belangrijk is een goedgevormde cup die de borsten omvat en ondersteunt. De bh moet je boezem liften en ondersteunen voor een fraaier, slanker en energieker silhouet. Let er ook op dat je slipje wat hoger op de buik glad aansluit en niet insnijdt (let op: ook je panty glad aan laten sluiten in verband met insnijden op je buikje), zodat je geen vetrolletjes onnodig zichtbaar maakt.

Stofkeuze

Vermijd strakke kleding van te dunne stoffen die aan het lichaam plakken en grove, stugge, stijve materialen. Met te dunne stoffen leg je juist de nadruk op ieder bobbeltje en hobbeltje. De grove, stugge stoffen voegen optisch onnodig kilo's toe en laten je dus dikker lijken dan nodig is, die doen je net zo goed geen recht. De gulden middenweg: kies voor materialen van gladde, soepele en 'luchtige' stoffen. Het meest fraai is een soepele iets dikkere stof die glad over de rolletjes en hobbeltjes valt. 

Los aansluitende pasvorm

Niet te strak en niet te wijd is de gulden regel in het camoufleren van een buikje. Zowel bij te strakke als te wijde kleding lijk je dikker al is de oorzaak verschillend. Te strakke kleding maakt je buikje (te) goed zichtbaar en te wijde kleding laat je door de hoeveelheid extra stof onnodig zwaarder lijken dan je bent. Sterk getailleerde kleding is een no-go. Het beste is om kleding te dragen die soepel en losjes langs het lichaam valt, dit oogt het meest slank. 

Tops met...

print zodat de beweging van de print op de stof afleidt van je contouren; iets uitlopend of uitwaaierend aan de onderkant want dat maakt je buikje minder zichtbaar; halfronde zoom omdat een diagonaal opgaande lijn slanker oogt. Zoals je ziet zijn er zijn heel veel foefjes en is het camoufleren van je buikje een fluitje van een cent.

Lijnenspel

Spelen met lijnen is ook een eenvoudige manier om je buikje te verdoezelen. Verticale of asymmetrische lijnen op het bovenlichaam creëer je door gebruik te maken van sjaaltjes, knoopsluiting middenvoor, jasje/vest over top, asymmetrische sluiting /ritsen en stofplooien/draperingen. Vermijd de horizontale lijn van te korte tops en jasjes en dan vooral een buikje accentueren. 

Tip: bij het combineren van een top met jasje/vestje draag je bij voorkeur de top in een donkere kleur of met print/dessin; dat werkt het meest camouflerend op een buikje.

Focus

Breng de aandacht daar waar je hem wél wil hebben! Mooie oorbellen, kleurrijke ketting, een halslijn met bijzonderheden of een rokzoom met versiersels. Zorg dat het oog een andere focus heeft dan je buik. Je buikje gaat er niet weg van maar niemand ziet 'em meer.

Wil je meer weten over het camoufleren van je buikje of van andere probleemgebieden?