Dresscode bij wandelend solliciteren

Wandelend solliciteren is een nieuwe trend: wat doe je aan?

Van virtueel naar wandelend solliciteren

Sollicitatiegesprekken worden sinds de corona-crisis digitaal gevoerd en zijn een goede manier om een beeld te vormen van de sollicitant. Toch wordt in het gesprek een groot deel van de non-verbale communicatie gemist. De nieuwe trend van wandelend solliciteren geeft werkgever en sollicitant de gelegenheid op een echte ontmoeting in een ontspannen setting. Tenminste, als je vooraf hebt nagedacht op welk schoeisel je dat blokkie om gaat...

Geschikte schoen

Bij een flinke wandeling is het belangrijk dat je comfortabel kunt bewegen en je niet druk hoeft te maken over je evenwicht of pijnlijke voeten. In dat geval kun je kiezen voor een dikke of lage hak. Zeker voor langere vrouwen zijn ballerina's ook een prima optie.
Ook bij een wandelende sollicitatie is het van belang om je schoenen te kiezen in lijn met de uitstraling die je wilt hebben, en passend bij de kleding die je draagt.

Formele sneaker

Bij bedrijven met een formele uitstraling zal er zeker ook een formele kledingstijl van je verwacht worden. Bij veel andere bedrijven mag je outfit wat vrijblijvender zijn. Een sneaker is in dat geval een goede keus voor een wandel-sollicitatie. Kies dan wel voor een meer formeel model sneaker en niet voor de op-en-top sportieve look. Kies je voor sneakers, zorg dan dat de rest van je outfit niet te casual is. Een nette kledingstijl en een formele sneaker zal voor de meeste bedrijven een geschikte sollicitatie-outfit zijn. 

Tijdloze trenchcoat

Ook handig om vooraf over na te denken is de jas die je aantrekt en (hard) nodig kan hebben. Een uiterst geschikte jas is de tijdloze trenchcoat. Naast het bekende klassieke model is deze jas in allerlei modellen, materialen en kleuren te koop. Voor iedere gelegenheid en kledingstijl op maat te vinden. Laat tijdens een sollicitatie-wandeling ook de keus van je jas aansluiten bij de gewenste kledingstijl en tegelijkertijd uiting van je persoonlijkheid zijn. 

Keurig kapsel

Wind in je haren is niet altijd oké. Met name vrouwen met langere haren moeten vooraf goed bedenken wat ze met hun haren doen om te voorkomen dat hun haar eruit ziet als een verwaaid vogelnest. Een eenvoudige manier om haren uit je gezicht te houden is een haarband dragen, maar ook een simpel opsteekkapsel (knot, vlecht of staart) kan een oplossing zijn. Met laagjes in je haar werkt een hoge paardenstaart het beste. Een beetje haarlak als finishing touch helpt het haar gedurende de sollicitatie in toom te houden. Daarna mag de wind weer door je haar...