Leren combineren met print

Over het mixen en machten van print

Print en kleding

Van stippen, strepen, ruiten en bloemetjes naar exotisch en extravagant. Ieder jaar en ieder seizoen zijn er prints in het modebeeld te vinden. Een keus maken uit dat kleurrijke aanbod is niet meer nodig; gewoon mixen en matchen van al die geprinte items. Om te voorkomen dat je hysterisch en chaotisch oogt, zijn er een aantal mix&match stylingregels. Met deze regels kun je al je favoriete prints combineren tot een look met lef! Zolang je zorgt voor een verbinding tussen de verschillende dessins, kan er niks mis gaan. Stap eens uit je comfortzone en leef je creativiteit uit. Gewoon doen...

 

Print en stylingregels

In de chaos van verschillende prints kun je als mix&matcher rust en harmonie creëeren met de volgende do's:

Rustig combineren

Combineer een opvallende met een rustige print; een rustig patroon in één of twee kleuren is een eenvoudige manier om te starten op het pad van de printmix. Belangrijk om te onthouden is dat je de opvallende print draagt op het lichaamsdeel dat je wil accentueren. 

Makkelijk combineren

Een makkelijke manier van combineren is door een print met een regelmatige structuur te gebruiken; stippen, strepen, lijnen, ruitjes. Een print met een regelmatige structuur kan als basis dienen bij het combineren van print. Prints met een regelmatige structuur zijn altijd met elkaar te gebruiken maar voegen ook makkelijk in bij een print met een opvallend dessin. 

Densiteit combineren

Een stijlvolle combinatie krijg je voor elkaar door prints met verschil in densiteit te combineren. De densiteit is de dichtheid van een print, de ruimte tussen de afbeeldingen kan meer of minder dicht op elkaar zijn. Verschillende densiteiten creëren een luchtige look. 

Grootte combineren

Een creatieve en kleurrijke uitstraling krijg je door je outfit te combineren in items met print in dezelffde kleuren maar van verschillende grootte. Sommige merken werken met ontwerpen van dezelfde print in verschillende grootte of met ontwerpen die qua print net even anders zijn maar toch bij elkaar horen. Ondanks het explosief kleurrijke effect is er ook dan sprake van rust en harmonie. 

Kleuren combineren

Hou je van gedurfde motieven en een gewaagde look? Ook dat is mogelijk zonder de plank mis te slaan.  Verbinding tussen de verschillende prints bereik je door dezelfde kleuren te herhalen en een print van gelijk formaat afbeeldingen te gebruiken. 

Balans combineren

Basisregel is dat de grootte van de print in balans is met je postuur en lengte. Ben je klein en slank, gebruik dan een fijner formaat dessin en ben je lang en volslank, kies dan voor een flinker formaat dessin.

Accessoires combineren

De heftigheid van een combinatie kun je downsizen door accessoires in neutrale, subtiele kleuren zonder print toe te voegen. Als je de voorkeur geeft aan een wat rustiger look kun je natuurlijk ook je mixed-print outfit in rustige, subtiele kleuren kiezen. Maar accessoires met kleur en print is ook oké he... doe wat bij je past en geef uiting aan jouw unieke zelf!

Stap eens uit je comfortzone en heb lef!

Het allerbelangrijkste is om je eigen unieke stijl te ontwikkelen; er is niks mis met positief opvallen!