Belangrijke kledingregels voor het X-figuur

Show the curves

Het zandloperfiguur wordt gezien als het ideaalbeeld van het vrouwelijke figuur. Heb je een X-figuur dan zul je waarschijnlijk je volle boezem en ronde heupen als 'probleemzone' bestempelen. Vrouwen met een zandloperfiguur ervaren hun lichaam al snel als 'volslank'' door de ronde vormen. Door de nadruk op je prachtige pluspunten te leggen, worden je vrouwelijke rondingen tot sexy killer curves!

De gouden kledingregel voor het X-figuur

Volg je vrouwelijke rondingen

Over het X-figuur
Kenmerken
  • Schouders en heupen zijn gelijk
  • Duidelijke taille aanwezig
  • Vrouwelijk figuur met curves

Show the curves!

Jij kan en mag je curves tonen. Ja, als je een zandloperfiguur hebt, moet je je vormen niet verstoppen maar juist mooi benadrukken. 
Laat je figuur het werk voor je doen; kies dus voor eenvoud! Met getailleerde en slank aansluitende kleding tonen je vrouwelijke rondingen stijlvol en elegant.
Je hoeft je curves echt niet nog meer te accentueren; hou het classy.

 

De mooiste look

We willen je figuur blijven zien. Een kokerrok is een stijlvol item die je rondingen op een elegante manier highlight.
Nog zo'n item dat je in je kast moet hebben hangen: de wikkeljurk. De wikkeljurk benadrukt je taille en laat je boezem en heupen mooi uitkomen.
Nog een leuk weetje, driekwart mouwen vestigen subtiel de aandacht op je taille.

Go with the flow

Zachte, vloeiende stoffen flatteren jouw figuur het beste. Soepele stoffen sluiten slank aan en volgen je welvingen. Stugge, stijve en zware stoffen zijn een absolute no go. Ze blijven juist om je rondingen 'staan'  en ogen vormloos en volumineus, waardoor je onnodig zwaarder lijkt dan je bent... Stoffen die wel soepel zijn maar ook een beetje stofdikte hebben, zijn heel geschikt voor het zandloperfiguur. De stof glijdt glad en slank langs alle welvingen en verdoezelt ronde rolletjes;)

Eye catching accessoires

Maak een statement met je accessoires. Met een opvallende armband of bijzondere halsketting focus je op je taille en decolleté.  
Ook een ceintuur om het smalste deel van je middel vormt letterlijk het middelpunt van je hele outfit.
De juiste accessoires maken tegelijkertijd de styling tot in de puntjes áf. Eye catching sieraden brengen een persoonlijke touch aan en zijn een absolute musthave in jouw garderobe.

Keep it simple!

Vermijd alles wat volume toevoegt en jouw vormen verbergt; van wijdvallende kleding, laagjeslook, details als ruches en ruffles tot zwaardere stoffen. 
Curvy is iets anders dan dik maar welvingen, rondingen, curves... vragen om rust en eenvoud. Rondingen hebben genoeg aan zichzelf.
Geen drukdoenerij, geen tierelantijnen... die laten het silhouet snel te druk overkomen.
Love your curves en keep it simple!

Scarlett Johansson, Koningin Maxima en Brie Larson

Bekende vrouwen met het X-figuur

Veelgestelde vragen

Wat je kledingmaat ook is, je schouders en heupen zijn even breed. Een kilootje eraf of een kilootje eraan zet geen zoden aan de dijk. Jouw lichaamsbalans blijft evenwichtig. Extra gewicht eraan wordt evenredig verdeeld over al jouw vrouwelijke curves!