Belangrijke kledingregels voor het A-figuur

Zet je bovenlichaam in het zonnetje

Onzeker over jouw peerfiguur?

Heb je een peerfiguur en ben jij best onzeker over je buikje? In dit artikel geef ik je tips hoe je jouw buikje camoufleert. Met zo'n mooi figuurtype als jij hebt, heb je prachtige pluspunten waar je de nadruk op kan leggen. Je hebt een prachtige taille en een mooi tenger bovenlichaam. Door het accent te leggen op de mooie delen van je lichaam, hoef je je nooit meer onzeker te zijn over jouw buikje!

Heb je een A-figuur dan zul je waarschijnlijk je billen en heupen als 'probleemzone' bestempelen. Met zo'n mooi figuurtype als jij hebt, heb je prachtige pluspunten waar je de nadruk op kan leggen. Je hebt een prachtige taille en een slank bovenlichaam. Realiseer je dat veel vrouwen dat ook zouden willen hebben. Maar goed, jij wil vooral je probleemzone gecamoufleerd hebben. En dat hoeft niet zo moeilijk te zijn met deze tips en tricks!

Over het peerfiguur

Het peerfiguur wordt ook wel een A figuur genoemd. Een A figuur kenmerkt zich door de volgende uiterlijke aspecten:

  • Schouders zijn smaller dan heupen
  • Duidelijke taille aanwezig
  • Bovenlichaam heeft meer rechte lijnen; onderlichaam heeft meer ronde lijnen

De gouden kledingregel voor het A-figuur

Zorg dat je bovenlichaam in het oog springt

Dan valt je vollere onderlichaam niemand meer op

Over het A-figuur
Kenmerken
  • Smaller en slanker van boven, voller en ronder van onder
  • Duidelijke taille aanwezig
  • Vrouwelijke vormen

Algemene tips voor het A figuur

Je hebt een zwaarder onderlichaam en bredere heupen dan schouders. Belangrijke stylingtips voor het A figuur zijn daarom:

  • Accentueren van smallere, tengere bovenlichaam; verdoezelen van zwaardere onderlichaam
  • Lichaam in balans brengen door schouders optisch iets te verbreden zodat schouders en heupen meer gelijk zijn

Bijzonderheden boven

Leef je uit met bijzonderheden aan de bovenkant. Felle, lichte, opvallende kleuren; glanzende stof en glanzende details; stofstructuur en combinatie van verschillende stofstructuren; print en dessin; stofplooien en stofdraperingen; accenten en details; bijzondere halsuitsnijdingen en halslijnen met bijzonderheden. Subtiel of uitbundig. Zet je bovenlichaam in het zonnetje!

Pronken met vrouwelijke taille

Jij mag en kan met je taille pronken. Dat kan op veel verschillende manieren! Wat altijd mooi staat is getailleerde kleding, Kleding kan getailleerd zijn door het model of vrouwelijke figuurnaden. Maar ook een ceintuur kan een enorme eyecatcher zijn. En hang je garderobe vol met wikkeljurken, die staan je goed!

Spelen met accessoires

Breng fleur en kleur aan op je bovenlichaam en gebruik kleurrijke en opvallende sieraden (oorbellen en halskettingen) om je bovenlichaam en gezicht te highlighten. Ook sjaaltjes zorgen dat alle ogen op je bovenste helft blijven rusten en voegen tegelijk een beetje volume toe aan je bovenlichaam; 2 vliegen in één klap dus!

Verbreden van schouderlijn

Een handige manier om je heupen minder vol te laten lijken is door je bovenlichaam optisch iets te verbreden. Hier zijn verschillende trucjes voor. Laagjes dragen is een makkelijke manier en super geschikt voor koukleumen. Kapmouwen, pofmouwen, vlindermouwen, alles wat de schouders ietsje breder laat lijken. Met een A-figuur kun je fantastisch spelen met stoffen. Zorg voor stuggere stoffen op je bovenlichaam en soepele stoffen op je onderlichaam. Ook stuggere stoffen creëeren extra body op het bovenlichaam. Ja, en liefhebbers van de Bretonse strepen hebben een streepje voor...

En de do's voor je probleemzone

Omdat je wat vollere billen en heupen hebt, is het aan te raden kleding aan het onderlichaam een beetje rustig te houden. Eenvoudige modellen, soepele, gladde stoffen en effen, donkere kleuren waardoor alle aandacht uit gaat naar het feestje aan de bovenkant van je lichaam. Ook bij een jurkje geldt de regel bijzonder boven, eenvoudig onder.

Christina Aguilera, Jennifer Lopez en Willemijn Hoebert

Bekende vrouwen met het A-figuur

Veelgestelde vragen

Als je een A-figuur hebt, ben je zeker niet de enige! Sterker nog, veel Nederlandse vrouwen hebben een A-figuur. Je bent gewoon oer-Hollands. Leuk feitje, in de modewereld zie je écht alle soorten figuurtypes langskomen, en niet alleen de zandloper (echt waar(!).

Of je een buikje hebt of niet is niet afhankelijk van jouw lichaamsvorm. De meeste vrouwen hebben (of krijgen) een buikje, maar dat je hier onzeker van wordt is niet nodig. Er zijn hele eenvoudige foefjes om jouw buikje te camoufleren. Lees hier hoe je jouw buikje kunt verbergen.

Je heupen en dijen zijn het stevigste deel van je lichaam. Als je aankomt, dan zie je de kilootjes het eerste terug in je heupen en dijen. Daarentegen, als je afvalt, zie je op die onderdelen ook het snelst resultaat! Alleen dit betekent niet dat je van lichaamsvorm wijzigt. Je bovenlichaam blijft uiteindelijk altijd smaller dan je onderlichaam en je heupen blijven breder dan je schouders. Je lichaamsvorm is vastgelegd in jouw skelet. Dat krijg je niet gewijzigd ;).

Kleine, volslanke vrouwen met een A-figuur hebben vaak het idee dat hun figuur compact rond oogt. Je kunt wat langer en slanker ogen door gebruik te maken van kleding in ton-sur-ton kleuren, verticale lijnen aan te brengen of gewoon high heels aan te trekken.