5 plekken waar jij je oude kleding kwijt kan

Heb je kledingstukken waar je je niet gelukkig in voelt? Dan heb ik één advies voor je: doe die kleding weg! Een garderobe met niet draagbare kleding zorgt voor een gevoel van een overvolle kast maar niets om aan te trekken. Maar wat als de items nog wel een aantal seizoenen mee kunnen? Dan voelt het misschien bezwaarlijk om kleding weg te doen. Gelukkig zijn er genoeg adressen waar jij je kleding een nieuw leven kan geven.

Verkoop je kleding online

Er zijn genoeg plekken waar jij je kleding kan verkopen. In een paar tellen heb je een advertentie geplaatst op Marktplaats of op Facebook. Zorg voor duidelijke foto's en omschrijvingen van je kledingstukken.

Verkoop je kleding op straat of in de winkels

Ga op een markt staan of naar een winkel en doe je kleding voor een prikkie weg. Er zijn verschillende opties:

  • IJ-hallen in Amsterdam
  • Kraam huren
  • Rommelmarkt
  • Tweedehandswinkel

Organiseer een kledingruil

Organiseer een kledingruil met je vriendinnen of buurtgenoten. Je zult versteld staan dat jij niet de enige bent die goede kledingstukken weg wilt doen. En het is niet alleen super handig, het is ook nog eens gezellig.

Goede doelen

Als je niet alles kwijtraakt kun je ook altijd je kleding kwijt bij een goed doel. Breng je kleding bijvoorbeeld bij een kringloop of schenk het aan het Leger des Heils of Dress for Success. Veel gemeenten hebben ook een kledingcontainer waar je je kapotte en versleten kledingstukken kunt inleveren.

Je garderobe ordenen?